Privát- főzés Házisáfránnyal!

Szerző: Házisáfrány - 2011.02.24. 18:14 1 komment

Tényleg azt hiszed főzni nehéz? Bedőlsz annak, amikor egy étterem komplikált nevet ad valami egyébként pofonegyszerű fogásnak? Meggyőződésed, hogy ha egy csokoládéhab finom, azt kizárólag a Nasa tervezte felszereléssel lehet elkészíteni? Biztos vagy benne, hogy a májpástétom receptjét a coca-coláéval együtt őrzik valami bombabiztos széfben? Azt hiszed te ilyet soha???

Mi lenne, ha inkább felébresztenélek Csipkerózsika-álmodból és lerántanám a leplet a főzés ál-titkairól?! Megtanítalak az alapokra és el fogsz ájulni, milyen könnyen tudod variálni a dolgokat. Rájössz majd, hogy tervezés és időzítés kérdése az egész. Arra is, bár vannak pepecselős, meg időigényes fogások, nehezen elkészíthető ételek alig. Kevés gyakorlás után, pedig ha akarod, ha nem, látni fogod: főzni jó!

És közben megtanulsz bánni az edényeiddel, praktikusan tárolni a hűtőszekrényedben, helyesen használni a késeidet, kidobni a felesleges holmikat és beszerezni azt, ami tényleg hasznos. Mindezt a saját konyhádban, hiszen az a lényeg, hogy Te meg tudd csinálni otthon, végül is, ki kíváncsi arra, mit bohóckodik a séf a tankonyhában, ha utána neked nem úgy sikerül?!

Kezdhetjük az alapoktól vagy folytathatjuk haladó szintről. Írj és megbeszéljük.

Kérj ajánlatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr455098561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyné Andrea 2023.02.13. 14:50:29

Szia Szilvi!
Sok kovászolt kenyér recepttel találkoztam, többet ki is próbáltam. Van, ami "bejött" és "poszter" kenyeret sütöttem, de volt olyan is, ami valamiért nem sikerült.
Azt szeretném kérdezni Tőled, hogy mi a különbség, vagy miért van az, hogy a liszt összetétele, a víz és a só mennyisége ugyanannyi a receptekben, de a kovász mennyisége más. Értem ez alatt azt, hogy van aki 500gr liszthez 150 gr kovászt ír 350 gr vízzel - ez a legtöbb -, de van aki ugyanennyi liszthez és vízhez 90 v 100gr kovászt ír.
A kenyér minőségében, ízében, állagában miben változik ha több, vagy kevesebb kovász van? Az ízében (gondolom én) savanyúbb lesz a több kovásszal készült. Bár, ez sem feltétlen, mert csináltam több és kevesebb kovásszal ugyanazt a kenyeret és mégsem volt savanyúbb a több kovászos. Szóval, teljes nálam a dilemma.

Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv, Andi

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása