Krumplisaláta mézes-mustáros vinegrette-tel, szuper köret a hétvégi sütögetéshez

Szerző: Házisáfrány - 2011.05.15. 10:21 Szólj hozzá!

Terasznyitó Party volt az öcséméknél. A testvéremék kommunában élnek a felettük és mellettük lakó összes szomszéddal, ettől pedig elég vidám és hangos ott az élet. Tiszta kibuc. Persze minden nap van náluk apropó valamilyen bulira, mert ők mind ilyenek. Ez a mostani pont arról szólt, hogy a fenn említett szomszédokkal és a hozzájuk tartozó számos meglehetősen bájos utóddal hamburgert sütöttünk az erkélyen. Így ünnepélyes keretek között, hivatalosan is megnyitottuk a 2011-es terasz-szezont. Na, nem mintha nem ezen a teraszon boroznának minden egyes este csapatostól, beleértve a durva mínuszok sújtotta téli hónapokat! De egy hivatalosan megnyitott teraszon akkor is tök más fíling iszogatni, ezt én maximálisan belátom!

A menü hamburger volt salátákkal és némi süteménnyel. A saláták részt bevállaltam én, a húst az öcsém. Aki persze szombat este vette nyakába a várost darált marha reményében. Tipikus, na. A még nyitva levő boltokban azonban nem daráltak. Perceken belül az is kiderült, hogy senkinek sincs húsdarálója. A szomszédoknak sem. A nagyszülőknek sem. Neeeeem, a franc vigye el, még nekem sem! Majdnem elkezdtem károgni, hogy bezzeg ha nekem kellett volna megvenni azt a húst már reggel a piaccal kezdtem volna, meg, hogy ugye én megmondtam, de úgy döntöttem ezúttal nem ébresztem fel az alvó oroszlánt. Végül a hagymaaprító kisgépben, 5 dekánként pépesítettünk. Ne is beszéljünk róla inkább!

A buli szuperül sikerült, mint mindig, és miután az összes szülő osztozik a mediterrán nevelési elvekben, a gyerekeket éjfél körül vitték haza lefektetni. Mert addigra a szülők elfáradtak. A kölkök még bírták volna.

Nu. Két salátát csináltam. Ma megkapjátok az egyiket, holnap a másikat, ok? Ja! Ha utánam csinálnátok valamelyiket, az ételről készült képeket továbbra is várom! A cukkíni ropogósról 15 emailt kaptam, annyian megfőztétek és egyetlen egy kép se, egyetlen egy kép se.... Így hogy foglak kiposztolni titeket a Facebook oldalamra???

1.5 kg főzni való burgonya
6 szár zeller
1 nagy lilahagyma
1 ek magos mustár
1 tk méz
2-3 ek fehér balzsamecet vagy borecet, de egy része lehet citromlé is
1.5 dl olaj
Só, bors

  1. Főzd a krumplit héjában puhára, majd hámozd meg és kockázd fel. Még langyosan tedd ecetes (ehhez sima mezei ecet is jó) sós vízbe, és hagyd ott 1-2 órát, hogy kellemesen savanykás ízt kapjon.
  2. Karikázd fel a hagymát, vágd apróra a zellert.
  3. Vegyítsd a mustárt a mézzel, ecettel és utána folyamatos kevergetés mellett add hozzá az olajat.
  4. Szűrd le a krumplit és keverd el az összes hozzávalóval. Ha van időd, hagyd még kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek, de nem baj az se, ha azonnal tálalod.

Címkék: burgonya saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr355098596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása