Hagyd a főzést ezúttal másokra, és töltsd a hétvégét a Budai Gourmet Fesztiválon!

Szerző: Házisáfrány - 2013.05.31. 00:45 Szólj hozzá!

1.jpgDim Sum tonhalburger. Litauszki Zsolt kreációja. (Pierrot, És és mostantól már Baltazár is)

Van, aki egész évben a karácsonyt várja, van aki a Fenyőmiki koncertet, van aki a Szigetet. Nekem mégis a Budai Gourmet fesztivál a mindenvivő, mint anno az autóskártyában a Ferrari. A tavalyi ilyen volt. Jó, jó tudom, akkor jobban sütött a nap, de az időt leszámítva az idei szakmai napon sem volt okom panaszra. Következzen tehát programajánlóm a hétvégére mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel a gasztronómia. Hagyd most néhány napig a főzést, a szombat reggeli piacozást, a rántotthúst-krumplival, és kivételesen bízd a dolgot a nagyokra!

16.jpgLibamájgombóc étcsokoládéban, libazsírporral és szilvalekvárral a Tigris étteremből. Jobb fogással nem is indíthattam volna!

A fesztivált már évek óta a Millenárison tartják, és az benne a menőség, hogy az ország éttermeinek színe-java képviselteti magát. Mellettük persze ott vannak a legjobb borászatok, cukrászdák, csokoládésok, pékek, sajtosok, sonkások. Mondhat bárki bármit, ez az év legszínvonalasabb gasztro-rendezvénye, az, ahol tényleg egy helyen találkozhatsz szinte mindenkivel aki a magyar vendéglátásban számít.

17.jpgCelebspotting. Csapody Balázs, Kistücsök, Pataki Ádám, Pataki cukrászda. Bár nem kérdezted, de azért elmondom: mind a kettőt nagyon szeretem!

A kiállítók standjain kóstolófalatok várják a vendégeket, a séfek fantáziája az idén is dolgozott rendesen. Meglátod, egy ponton túl a legnagyobb bajod az lesz, hogy rájössz, kisadagból is csak egy bizonyos mennyiséget tudsz megenni, de mindig látsz majd valami újat, amit még bekapnál. (Nem rosszra gondolni…) Mialatt ezt a posztot írom, úgy érzem magam, akár a farkas, miután Piroska belevarrta a köveket a gyomrába. Perverz módon közben mégis azokról a fogásokról fantáziálok, amik a többi napon várnak majd. Azt hiszed, viccelek. Pedig nem.

Na jó. Eleget beszéltem. Nézd meg inkább Kis Fényképes Beszámolóm azokról, akiknél már kóstoltam. Ez csak egy szűk válogatás. Tényleg.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Házisáfrány közösséghez itt.

2.jpgElőre is elnézést mindenkitől, de nekem ez ízlett a legjobban: Fehér paradicsomeszencia bodzával, rebarbarával és málnával a Baldasti's-ból

11.jpgKlasszise bográcsozás a Costes standja előtt menőség? Szerintem igen!

8.jpgSzilvásgombóc desszert a Pataki cukrászdából még egészben...

7.jpg...és szétvágva. Bár őrülten vagány fagylaltokkal jöttek ki a sóskás banánostól a kókuszos csilis kukoricásig, én mégis ettől voltam teljesen oda!

10.jpgA Budai Pékek szexin néznek... :-)

9.jpgés az ő szendvicseik...

12.jpgNem próbáltam, de az biztos, hogy ez volt a legszebb stand!

4.jpg3.jpgCsendélet Csapody Balázzsal, halászlével és gulyáskrémes füstölt angolnával...

14.jpgFogalmam sincs ki volt ez a srác, de nagyon kérte, hogy fotózzam le. Nos, íme.

18.jpgPastrami. A busz is jól néz ki, de ami fontosabb, itt csinálja a hiperkreatív desszertjeit Édesem barátnőm...

6.jpg...Akadtak itt vicces kedvű kiállítók is...

Címkék: fesztivál buli rendezvény gourmet

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr505336814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása