Szépséges, fetasajtos kuszkusz saláta a forró nyári napra, amikor behisztiztem

Szerző: Házisáfrány - 2014.06.11. 12:53 1 komment

kuszkusz 1.jpg

A minap az Etyeki Pikniken jártam néhány haverommal. 35 fok volt, úgy éreztem menten elpusztulok a hőségtől és semmit nem szerettem volna jobban, mint egy naaaaagy pohár bodza ízű jégkását. Ehhez képest a piknik hozta a szokásos fesztiválozó repertoárt töki pompossal, babgulyással, zsíros kenyérrel (fehérkenyér, naná!), sült kolbásszal és rétessel. SEHOL EGY ROHADT SALÁTA, SEHOL EGY GRILLEZETT SZÁRNYAS!

A hisztimet a barátok avval tompították, hogy „ezt szereti a magyar”. Azt is mondták, hogy amit én fogyasztok, az egy átlagember számára nem étel, hanem nyúltáp. Nos, csak szólok. ÉN is magyar vagyok, sőt a fogyókúrázó férfibarátok tucatjai is, nem beszélve a paleózó-smaleózó, lúgosító, hatutánnemevő, seglutén, secukor ismerősökről. ŐK, MI igenis szeretnénk, ha lenne valahol egy rendes salátás stand!!! NEM AKARUNK 50 FOKBAN TÓCSNIT ENNI!!! Nekem SENKI ne mondja, hogy ilyen szörnyű melegben jólesik a babgulyás! Azt se, hogy a zsíros-tejfölös ételeket nyár derekán nem jobb könnyű, citrus-öntetes saláta főételekre cserélni!

Dühömben hazacsörtettem, előkaptam némi zöldséget és sajtot, hogy nagy pufogva összedobjak egy kuszkusz salátát.

kuszkusz.jpg

A kuszkusz salátának CSAK előnye van. Tényleg. Gyönyörűséges, finom, gyorsan kész van, a végtelenségig variálható, jóllaksz tőle és még egészséges is, bár tudjátok, hogy nekem ez utóbbi sosem a legfontosabb szempont. Nu és akkor a recept. Ja és néhány kép az Etyeki Piknikről. Igaz nem kérdezted milyen volt, de ismersz, úgyis elmondom. Ilyen. ;-)

Ha tetszett a poszt, ide kattintva követheted Házisáfrány kalandjait a facebookon is!

10450971_10204404755423231_7783132442260132942_n.jpgLegalább cseresznye volt...

10456047_10204404754583210_7208215794060834332_n.jpgChillin'...

image 2.jpg...És végül a nap is lement...

200 g kis szemű kuszkusz
3-4 érett paradicsom
2 szál újhagyma
½ piros és ½ sárga kalifornia paprika
½ uborka
½ saláta cukkíni
1-2 nagy csokor petrezselyem
5-6 mentalevél
150 g fetasajt
1 dl extraszűz oliva olaj
1-2 citrom leve

csipet római kömény, cayenne bors, de remekül illik hozzá az őrölt koriander és kevéske fahéj is

  1. Öntsd a kuszkuszt tálba és önts rá 1.5 szeres mennyiségben forrásban lévő vizet vagy alaplevet. Azonnal takard le és hagyd békén 7 percig.
  2. Vedd le a tetőt, keverd át és locsolgasd meg olíva olajjal. Ha dekadens hangulatodban vagy, adhatsz hozzá helyette vajat is, úgy még finomabb. Várd meg, míg kihűl.
  3. Aprítsd a petrezselymet és mentát apróra.
  4. Kockázd fel a zöldségeket.
  5. Keverj mindent a kuszkuszhoz.
  6. Locsolgasd meg bőven olajjal és citrommal. Sózd, fűszerezd, és közben kóstolgass. Ha esetleg van otthon kicsit puhább paradicsomod, azt vágd ketté, és facsard a salátához annak is a levét úgy, ahogy azt a citrommal tennéd. Keverj mindent alaposan össze.
  7. Morzsold rá a sajtot és tálald. Boldog leszel. Higgy nekem!

Címkék: saláta könnyű citrom paradicsom paprika kuszkusz egészséges feta marokkói egypercesek gyors vacsorák közel-keleti

A bejegyzés trackback címe:

http://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr866295549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Lulemi 2014.07.01. 18:07:08

Ollé! Ezt bizony felveszem a nyári kínálatba! Thx! :)

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!