#szakacskonyvemletthurra !!!

Szerző: Házisáfrány - 2015.11.08. 14:50 Szólj hozzá!

12185478_917454035004528_4462723565514641754_o.jpgVajon mi történne akkor ha Carrie Bradshaw összehaverkodna Bridget Jones-szal és megtanulnának főzni? Megírnák a “Főzni Szexi” című könyvet. Na, de egy pillanat! Hiszem én már meg is írtam!

…Elég fura érzés a saját művedről ajánlót írni, de a tényeken ez mit sem változtat. Megjelent tehát első, és őszintén remélem nem utolsó szakácskönyvem! Imádom, boldog vagyok és jó látni, hogy már most mennyi embernek tetszik. Amikor Mautner Zsófi kérdezte, milyen lesz, mondtam neki, olyan, mint a blogom. "Főzős-baszós."

saltimbocca.jpgfotó: Kövesdi Réka

Szakácskönyvet írni egyébként akkora meló, hogy ha előre tudom, simán lehet, be sem vállalom, de tény, hogy a végeredmény minden fáradtságért kárpótolt engem! Ha érdekel a “hogyan készült” rész, ebben a posztban olvashatsz róla.

Amikor nekivágtam csak annyit tudtam vidám, szórakoztató, kicsit szemtelen, a mostani, hektikus világhoz alkalmazkodó könyvet szeretnék. Olyat amilyen én vagyok. Cukormáz és túlzások nélkül. Az én életem ugyanis ha akarom, ha nem, csupa néha nagyon frusztráló, néha őrülten vicces kaland, mert ha valaki „mindig bajba kerülőnek” születik, az nincs mit csinálni, mindig bajba is fog kerülni.

Elkezdtem tehát lesz, ami lesz alapon írni, és a sok recept mellett az oldalakon megelevenedtek a bulik a haverokkal, kalandjaim a flúgos családommal, az esti romantikus film nézések a csajokkal és a számtalan esetem a nagyonhülye, és a szeretni való régenvolt randikkal.

Van bácsikád, aki Afrikában törzsfőnök? Találtál már tanga bugyit a szófádban? Szidott már le barátnő, amiért rászólsz, hogy bevodkázva ne vezessen, hiszen eddig se kapta el a rendőr, és ha most ez másként lesz, az azért van, mert a falra festetted az ördögöt? Nyomult már rád úgy ügyfél, hogy próbáld őt ki, mert van néhány millió a számláján? Előfordult már veled egy randi végén, hogy valaki más autóját akartad elkötni, mert nem vetted észre, a tied arrébb parkol? Hogy nem? Na, nem baj, most olvashatsz arról amikor én igen.padlizsan.jpgfotó: kövesdi Réka

Ez a könyv tehát azoknak szól, akik nem csak főzni, szórakozni is szeretnek. A vagány, rohanósaknak, olyanoknak, akik nem ragadtak le a pörköltnél, és nem kapnak frászt attól, ha egy receptben szerepel a római kömény vagy a cayenne-bors. Akik szeretik a vidám, érthető, gyors és hatásvadász fogásokat. A 65 recept tematikája a reggelikkel kezdődik, mert nézz magadba, te is ki szoktad hagyni, vagy ha mégsem, akkor egy kakaós csigával indítasz, amit a sarki kisboltban vettél, és aminek az összetevőit jobb nem is elemezgetni. Aztán folytatódik ebédekkel, csupa gyors, egészséges, könnyű irodába szállítható étellel. Salátákkal, melyektől még egy férfi is jóllakik, és amik simán beillenek főételnek. Villám vacsorákkal, mert ki akarja az estét a konyhában tölteni. Aztán, mint hab a tortán, következnek a gyors „bulifogások”, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, menüsorok randikra. Mert ugye a hasán keresztül. Ha meg mégsem, enni akkor is kell. Minden recept és minden fejezet előtt van egy történet. Mind igaz. Egy része cenzúrázva, hiszen ez mégis csak egy szakácskönyv. És ahogy a könyv elején írtam:

Ha pedig rászánod magad és nekiállsz főzni, meglátod, az életed hirtelen megtelik majd éhes, de hálás barátokkal, és egyik percről a másikra egy szappanopera kellős közepén találod majd magad! Olvass tovább, és megérted, miről beszélek! Ahol ugyanis étel van, ott buli van. Mindig. Hogy is mondják? Az élet a legnagyobb forgatókönyv író? Ragadj hát fakanalat és soha többé nem fogsz unatkozni, megígérhetem!”

Megjelent tehát az első szakácskönyvem, Főzni Szexi. Kövesdi Réka készítette a gyönyörű fotókat és Vető Gábor a funky grafikát. Megveheted könyvesboltban, de kedvezménnyel itt is megrendelheted. Remélem szeretni fogod!

Ha tetszett a cikk, ide kattintva "lájkold" és kövesd Házisáfrány kalandjait a facebookon is.

saksuka.jpgfotó: Kövesdi Réka

Címkék: könyv szakácskönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr128059778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása