Guacamole, gyors mexikói egy náthás estéhez

Szerző: Házisáfrány - 2011.04.08. 00:32 2 komment

Úgy történt, hogy egész héten náthás voltam, ami a cizellált szagláson és ízlelésen kívül a munka utáni sporttevékenységemben is sajnálatosan korlátozott. Gondoltam ezért feldobom magam kicsit, és csapok egy „egyedül otthon én és a dvd-m” jellegű estét, mert néha kell az ilyen. Az egyedül rész különösen azért, mert sekélyes ízlésemet intellektuális barátaim jó okkal nézik le. Kedvenc filmjeim storyboard-ja az esetek nagy részében egyforma: fiú, lány, összevesznek, kibékülnek, és a végén van ház, kert meg kutya. Most igazán: szerintetek el lehet tölteni ennél jobban egy kedd estét az elfekvőben???

Nos, a mozizáshoz dukál valami harapnivaló is, és bár Stahl Juditnál, ha hiszünk a könyveinek, folyton dugig van a kamra mindenféle finomsággal a frissen szedett szarvasgombától a „catch of the day” aranydurbincsig, az enyémben fűszereken és száraz hozzávalókon kívül általában nincs semmi. Ezért örültem meg olyan nagyon annak a két kósza avokádónak, ami valami hétvégi buliból maradt meg és addig érthetetlen okokból elkerülte a figyelmem. Gyorsan csináltam tehát egy guacamole-t, azaz mexikói avokádó krémet. Igen, kéremszépen, lehet ezt a krémet frissen is csinálni, a népi hiedelemmel ellentétben neeeem a Tesco polcán terem befőttesüvegben! Pikk-pakk kész van, és így, hogy az előbb említett buliban elfogyott az összes tortilla chips, felfoghattam már-már fogyókúrás vacsorának. Így aztán belefért az menübe némi anthonberg és kommersz, de annál finomabb Lindt bonbon is. Szóval jó kis este volt a számos zsebkendő és orrcsepp ellenére.

Nu. Íme a recept és ez most tényleg 5 perc!

2 érett és puha avokádó
1 kemény, piros paradicsom
1 hagyma (ha lehet édeshagyma, mert annak nem annyira intenzív az íze!)
1 kk limelé csokor
koriander zöldje (az én esetemben nem került a krémbe mert sajnos nem szeretem)
só, bors

  1. Dobd a paradicsomot 30 másodpercre lobogó, majd utána jeges vízbe, hogy megálljanak a főzési folyamatok. Hámozd meg, magozd ki, majd vágd apró kockákra.
  2. Vágd apróra a hagymát.
  3. Hámozd az avokádókat és húsukat villával törd rusztikusan össze.
  4. Add az avokádókrémhez a hagymát, paradicsomot, koriandert és fűszereket. Tálad azonnal, mert hamar megbarnul.
  5. Ne ess kétségbe, ha nincs otthon tortillachips. Lecsúszik anélkül is!

Címkék: mexikói avokádó egypercesek tapas-mezze

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr425098582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!