Az úgy volt, hogy Krisztával elhatároztuk, húsvéti cupcake-eket sütünk. A cupcake olyasmi, mint a muffin, csak valamilyen krém vagy hab van a tetején, méghozzá gazdagon. Lássuk be, ezért aztán simán veri bármelyik muffint! Míg mi a süteménnyel bíbelődtünk, Kriszta négy éves kisfia, Buci egy jobb sorsra érdemes csigával játszadozott a kertben.
- Vigyázz Buci!- mondtam neki - Ha rálépsz, szegény csiga meghal!
- Igen! - selypítette vékonyka hangján és rám nézett gyönyörű, hatalmas, ártatlan szemeivel- És akkor feloldódik a naaaaagy univerzumban! A nyomaték kedvéért pedig széttárta két kis kezét.
...Én ekkor máris éreztem: amíg vannak olyan napok, amikor a dekadens krémes-sütemény evészet buddhista tanítással párosul, és ráadásul még a nap is süt, addig az élet bizony tényleg gyönyörű!
Boldog húsvétot mindenkinek!!!
Hozzávalók a sütemény alaphoz:
1 muffin sütő forma
muffin papírok
40 dkg liszt
1 tk sütőpor
½ tk só
350 gr vaj
250 gr cukor
5 nagy tojás
2 csomag bourbon vaníliás cukor
1 bögre író, vagy vízzel higított kefír
A krémhez
350 gr natúr philadelphia krémsajt
150 gr vaj
300 gr cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
színes marcipán és reszelt fehércsokoládé a díszítéshez
- Keverd el a lisztet a sütőporral és sóval.
- Robotgéppel mixeld habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat és a vaníliát.
- Szitáld a vajhoz a lisztes keverék felét, majd az írót és végül a liszt maradékát. Keverd alaposan, míg homogén massza nem lesz.
- Tégy a tésztából minden muffin formába annyit, hogy majdnem a papírkosarak tetejéig érjen, majd 180 fokos sütőben süsd kb. 25 percig, míg a tésztába szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
- Hűtsd ki teljesen a süteményeket rácson.
- Közben keverd a krémsajtot az összes hozzávalóval alaposan össze.
- Tégy minden sütemény tetejére vastagon a krémből, majd szórd meg alaposan fehércsokoládéval és a tetejükre biggyessz 1-2-3 saját kezűleg gyúrt marcipán tojást.
- Várd a locsolókat, de ha közben megennéd az összes cupcake-et azon se csodálkozz!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.