Pankomorzsában sült mesés lazacpogácsák

Szerző: Házisáfrány - 2011.08.14. 10:58 2 komment

Nnnnna ki az, akinek az anyukájával mindig egyszerű??? Tessék csak, tessék, tegye fel a kezét bátran! Jé, hogy milyen nagy a mozdulatlanság!... Nos, az én anyukám a minap arra vetemedett, hogy ajo blanco receptem kapcsán beírt a facebook üzenőfalamra ország-világ szeme láttára (igen, mama posztol, share-ol és lájkol), micsoda dolog már az, hogy fűnek-fának főzök és a szegény család meg nem ehet ebből semmit. Dühbe gurultam, felhívtam és közöltem vele, azok a bizonyos mások nem közlik velem reflexből még mielőtt meghallották volna az étel nevét, hogy ahhoz biztos rettentő drága az alapanyag és különben is elegük van abból, amikor koszt csinálok a konyhában. Mama rögtön rávágta, ne mondjam, hogy más nem mérges, ha kupit csinálok, és azt se, hogy ezek az illetők elpakolnak utánam. De igen! –jelentettem ki én és ekkor olyasmi történt, ami nagyon ritkán fordul elő: mama nem kontrázott, mert kifogyott az érvekből.Ettől függetlenül, anya csak egy van és család úgyszintén, így történt, hogy megszántam őket és lenyűgözően egyszerű, valóban rettenetesen finom panko morzsában sült lazacpogácsáimat ez egyszer megcsináltam nekik. Kétszeresen is mázlijuk lett. Egyrészről a kupi csak rövid ideig tartott a lazac ripsz-ropsz mivoltából kifolyólag, másrészt az ételt már megcsináltam előtte barátoknak, így a fényképezés unalmas procedúráját is megúszták és a derítőlapot sem kellett tartania senkinek. A lazaccal ezek után mindenki maradéktalanul meg volt elégedve.

Nu. És akkor következzék a recept. Egyszerű és tökéletes. Csak ajánlani tudom.

500 gr lazacfilé
3 ek + 2/3 bögre panko morzsa
2 ek majonéz
4 ek citromlé
½ fej hagyma
1 tk dijoni mustár
1 csapott ek kapribogyó
¾ tk só
bors
csipet cayenne bors (elhagyható)
1.5 dl olaj

  1. Aprítógépben, több részletben épp, hogy daráld össze 4 mp alatt a halat. Ha nincs aprítógépet, késsel vágd kb. ½ cm körüli kockákra.
  2. Keverd a pankót a rusztikusan felaprított kaprival, az apróra vágott hagymával, majonézzel, mustárral, és fűszerekkel.
  3. Az egészet dolgozd kézzel össze a hallal úgy, ahogy azt a fasírttal szoktad.
  4. Formázz pogácsákat a halas masszából és forgasd őket a morzsába.
  5. Vastag fenekű serpenyőben hevítsd az olajat közepes forróságúra, majd tedd bele a pogácsákat.
  6. Süsd mindkét oldalukat aranybarnára, majd salátával, rizzsel és majonézzel vagy tartárral tálald azonnal, míg meleg.

Címkék: tenger gyümölcsei gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr785098624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!