Zöldséges kuszkusz, mert vegának lenni néha jó!

Szerző: Házisáfrány - 2011.09.04. 10:25 Szólj hozzá!

Nagy a dilemma, amikor jó étvágyú húsevő férfi és visszafogott vega lány jön az emberhez látogatóba egyszerre. Biztos te is jártál már így. És ilyenkor mindig megy az agyalás, kinek is érdemes nyalizni a kettő közül, mert olyan étel, ami ennek is meg annak is a kedvence a palettából, ebben az esetben tuti nem lesz. Ezúttal a lányra esett a választásom, egyrészt azért mert ha húsosat csinálok, ő nem evett volna semmit, ha meg kellőképp feldobom a vega ételt fűszerekkel, egyebekkel, talán hozzányúl a fenn említett húsevő férfi is. Aztán persze jött a tökölés, hogy mit is kellene, ami finom és össze lehet dobni néhány perc alatt, akár meló után.

Először gondolkodtam egy rattatouie-n erősen, mert lássuk be, tényleg helyes az a kis patkány abban a rajzfilmben, de attól még a rattatouie egy kolbász nélküli unalmas lecsó. Még a gimiben, 45 kilósan vega koromban esett jól utoljára, úgyhogy végül szokásosan visszanyúltam az arab vonalhoz, mert az mindig beválik, és úgy döntöttem csinálok egy fűszeres, zöldséges kuszkuszt. A végén Ildi tök boldog volt, Tomit meg némi fagylalttal és csokoládéval vigasztaltam. Az este megkoronázásául pedig kipletykáltunk mindenkit, mert ugye az jó.

Nu. És akkor a recept. Légy bátran vagány a zöldségekkel, nemsoká jön a sütőtök szezon szóval télen használd hozzá azt is! A kuszkusz pedig pikk-pakk elkészül, a receptjét a csirketagine posztom alatt megtalálod, itt.

1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
6 ek olíva olaj
2 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1cukkíni
1 kisebb padlizsán
1 nagy marék aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, mazsola stb.)
1 konzerv darabolt paradicsom
1 marék pirított mandulaforgács
¼ tk őrölt római kömény
¼ tk őrölt koriandermag
1/8 tk fahéj
½ tk kurkuma
½ tk cayenne bors
1 ek méz

csokor petrezselyem
1 ½ bögre kuszkusz
6 dl alaplé

  1. Aprítsd a hagymát és párold meg az olajon.
  2. Tedd rá a fűszereket és pirítsd kb. 30 másodpercig.
  3. Dobd mellé az aszalt gyümölcsöt és keverj rajta egyet.
  4. Add hozzá a zöldségeket, sót és mézet és főzd, amíg elkezd puhulni, de még van tartása.
  5. Közben a kuszkuszt tedd tálba, öntsd rá a forró aleplevet és takard le 7 percre.
  6. Vedd le a kuszkuszról a fedelet és keverd át, hogy ne legyen összeállva.
  7. Tálald a zöldségeket kuszkuszágyon, friss petrezselyemmel és mandulaforgáccsal megszórva.

Címkék: vegetáriánus marokkói

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr65098628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!