A világ legjobb csokoládé fagylaltja

Szerző: Házisáfrány - 2012.09.10. 21:53 1 komment

Szóval az úgy volt, hogy kitaláltuk, az idei augusztus 20-i tűzijáték-nézést Ákosnál tartjuk. Nálam ugyan remekül lehet látni a méltán híres fényjátékot, az viszont tény, hogy Ákosnál nagyobb a terasz, és ugyan nem voltunk benne biztosak, de reménykedtünk, hogy a kilátás is tökéletes lesz. Mert mi a Szerencse fiai-lányai vagyunk. Általában.

Aznap zárva voltak a boltok, de miután hajlamosak vagyunk félni az éhenhalástól, szerencsére Ákos mélyhűtőjében rengeteg hús lapult az előző bulik emlékét őrizve. Ezeket bedobtuk a közösbe, és ha hiszed, ha nem még mindig maradt belőle a következő, tematikájában valószínűleg őszköszöntőnek nevezett összejövetelre. Aztán elkezdődött a műsor, de ezt leginkább csak a tv-ből tudtuk, hiszen a tűzijátékból a világon semmit sem láttunk, talán csak 1-1 véletlenül túl magasra lőtt rakéta búbját. Csalódottságomat az itt található kép adja vissza, amin én vagyok látható, ahogy bánatomban sms-ezek, ahelyett, hogy nézném a "nem-tüzijátékot" és közben látványosan unatkozom.

Aztán feltálaltam a fagylaltokat, a múltkori sáfrányos madártejeset és ezt a lenyűgöző csokoládét. Tényleg állati finomak lettek, mindenki mondta, hogy hű, meg ha, meg, hogy ilyet még sosem, és ekkor a jókedvem egy csapásra visszatért. Mert ha a barátok szépen esznek, a máme nagyon boldog. Természetesen. Az Őrületes fagylalt zabálást látva azt is elhatároztam, hogy soha többet nem viszek virágot vagy bort ajándékba, mert tényleg minek.

Nu. És akkor a recept. A jó öreg David Lebovitztől. Egyszerű, nem mondom, hogy gyors, de vendéglátód sírni fog gyönyörűségében. Ezt mondjuk garantálom. Tényleg. Ennyiből kb. 1 liter fagyi lesz

250 ml teljes tej
4 tk étkezési keményítő
250 ml tejszín
250 ml sűrített, cukrozatlan tej
130 gr cukor
2 evőkanál invert cukor (elhagyható, de ha szeretnél tenni bele, itt elolvashatod hogyan csinálj)
3 púpozott evőkanál holland kakaópor
100 gr 70%-os, jó minőségű étcsokoládé
1/4 tk só
1/2 rúd vanília kikapart belseje

  1. Keverd a keményítőt el néhány evőkanál tejjel, hogy csomómentes krémet kapjál.
  2. Melegítsd a tejet, tejszínt, sűrített tejet, sót, cukrot, invert cukrot és vaníliát, míg fel nem forr.
  3. Óvatosan keverd hozzá a kakaóport és habverővel folytasd a kevergetést míg csomómentes nem lesz.
  4. Vedd egészen kicsire a lángot és adagold hozzá a csokoládét. Ha teljesen felolvadt és elvegyült a többi hozzávalóval, öntsd hozzá a keményítőt és keverd, míg olyan állagú lesz, mint egy puding. (Nálam ez másodpercek kérdése volt.
  5. Húzd le a tűzről, hűtsd le, majd tedd mélyhűtőbe, hogy egészen hideg legyen.
  6. Ha már jegesedik, tedd a fagylaltgépbe, és kevergesd 30 percig.
  7. Nekem a végére még nem fagyott ki teljesen, így az igazi fagylalt szilárdságot a mélyhűtőben érte el másnapra.

Címkék: fagylalt csokoládé desszert ajándékok házilag

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr95098677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!