Nincs programod a hétvégére? Kóstold végig a Budai Gourmet fesztivált!

Szerző: Házisáfrány - 2016.05.14. 13:04 Szólj hozzá!

13230240_10154158972553497_5804785752362140222_n.jpg A Budai Gourmet a mindenkori kedvenc fesztiválom. Egész évben ezt a pár napot várom, ahogy mások a karácsonyt, a Balaton Soundot vagy a Sziget fesztivált. Ez persze nem véletlen, hiszen nincs még egy olyan rendezvény az országban, ahol ennyi menő étterem, street food, italos cég, cukrászda és egyéb, a gasztronómiával foglalkozó ez-meg az képviseltetné magát, ennyire koncentráltan. Ez a pár nap a legideálisabb lehetőség arra, hogy a kedvenc éttermeid kimondottan erre az alkalomra kreált falatkáit megkóstold, de persze arra is, hogy az általad még nem ismert helyek fogásaiból is kipróbálj párat. Az éttermek közti egészséges versengés okán ilyenkor már-már presztízs, hogy minden standon a lehető legmenőbb fogásokat kínálják, így számos „wow”-ra és „uramistenezmilyenjó”-ra számíthatsz évről-évre. A Gourmet-ra mindig kirobogok már a nulladik, szakmai napon, hogy bekapjak mindent, ami szembejön, smúzoljak az összes gasztrocimborával és nem utolsó sorban, hogy a legmenőbb éttermek legfinomabb fogásait lefotózhassam.

…Az idén persze ez több szempontból sem ment zökkenőmentesen. Az történt ugyanis, hogy feltöltöttem a fényképezőgépem akksiját. Betettem a gépet a táskámba egy csomó jó nehéz obival együtt, hogy biztosan szép képek készüljenek az ételekről. Aztán a fesztiválon előkaptam a gépet éééééééés! Kiderült, hogy az akksi otthon maradt a töltőn!!! Majdnem sírtam, és mondanom sem kell, hogy eddigre már sötétedett is. Eközben az eső ömlött, bár ez egy igazi hardcore gasztro-megszállottat egyáltalán nem érdekel, így szépen meg is telt a Millenáris koraestére, én pedig bánatomban a telefonommal fényképeztem jobb híján.

Az idei Gourmet a Bocuse d’Or és Szél Tamás fantasztikus győzelme miatt még az átlagosnál is nagyobb ázsióval rendelkezik. A szokásos ételtémák helyett az idén a Bocuse okán a vad és a hal volt az éttermeknek ajánlott elem, így számíts arra, hogy ezek az alapanyagok minden standon megjelennek majd ilyen-olyan formában.

Eső ide vagy oda, már az első este sok mindent kóstoltam, de még rengeteg stand falatkája vár rám, és szerencsére hosszú még a hétvége. Igaz, az időjárás nem a legcsodásabb, de a fesztivál egész területén sátrakkal védekezhetsz az esetleges eső elől. Vigyél magaddal gumicsizmát és esőkabátot!

Kedvcsinálónak pedig íme két galériám. Az egyikben pár (iphonne-nal készített fotó) ételekről, melyeket Szonja barátnőmmel végigettünk az első nap. A második galériában pedig pár hangulatkép hogy lásd, monszun ide vagy oda, a buli az minden időjárási körülmény ellenére is buli! Kattints az első képre, hogy megnézhesd a többit is!

 Ma este megint kinézek. Te jössz?

 Ha tetszett a cikk, ide kattintva "lájkold" és kövesd Házisáfrány kalandjait a facebookon is.

 

 

Címkék: fesztivál gourmet Bocouse dor

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr898716026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!