A minap itt vacsorázott Feri és barátnője, Zita. Vannak olyan dolgok, amikhez ragaszkodik az ember, amikor társat választ és misztérius okokból kifolyólag, Feri mindig az olyan csajokra bukott, akiknek furcsák az étkezési szokásai. Zita vega, ami még ok, de a múltkor kitalálta, hogy mostantól lisztet sem eszik, mert fáj a hasa és a barátnője mondta, hogy neki is fájt és akkor az illető nem evett többet lisztet és azóta nem fáj neki, és akkor Zita is és Zita sem, mert hátha akkor neki sem. Nem eszik lisztet, mert a barátnője azt mondta!!! Érted???!!! Bepróbálkozott avval is, hogy inkább meg se kóstolná nálam a direkt miatta vegává alakított vacsorát, mert a liszt mellett mi lenne, ha most inkább minden mást is elvonna magától, és böjtölne pár napocskát, hátha a böjt jó hasfájás ellen, de akkor olyan rondán néztem szegényre, hogy a végén többet evett, mint bármelyikünk. Na azért! Feri excsajairól még azt kell tudni, hogy egyszer járt egy lánnyal, aki állítólag csak olyasmit volt hajlandó megenni, ami már lehullott a fáról, mert annak az elfogyasztása nem gyilkosság, vagy mi. Nos, rákérdeztem, és elmesélte, hogy a lány azóta bio-séf lett. Bármit is jelentsen az ilyesmi. Én csak egy dolgot szeretnék tudni: télen, amikor kopaszak a fák, mi az Istenből főz??
Nu. Akkor a recept. Számíts rá, hogy nagyon finom, ezt az ételt még az az exem is hajlandó volt megenni időnként, aki amúgy ragaszkodott a húshoz minden étkezés alkalmával. Ami meg az összetételt illeti, vegetáriánus is, könnyű is, de van benne sajt, liszt és tojás. Ha már így rámentem az egészségtudatos témára! Na nem mintha ebből rendszert szeretnék csinálni!
2 közepes cukkíni
200 gr görög feta (nehogy nekem azt a dán vackot vedd!!!)
50 gr parmezán vagy bármilyen kemény, öreg sajt
3 tojás
3-4 ek liszt
csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
1 kis fej hagyma
Só, bors
Kevés olíva olaj a sütéshez
- Reszeld a cukkínit nagylyukú reszelőn, sózd és hagyd állni 25 percig.
- Nyomkodd ki alaposan a levét.
- Add hozzá a tojásokat, sajtot, lisztet, apróra vágott hagymákat és petrezselymet. Keverd az egészet alaposan össze.
- Önts kevés olajat palacsintasütőbe, és ha már meleg de nem nagyon forró, rakj bele púpozott evőkanalanként a masszából. Lapítsd a golyókat kissé el.
- Süsd a halmok egyik oldalát kellemesen barnásra, majd óvatosan fordítsd át és tégy ugyan így a másik oldalukkal.
- Melegen, salátával és esetleg fokhagymás görög joghurttal tálald.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
1970.01.01. 01:00:00
1970.01.01. 01:00:00
1970.01.01. 01:00:00
1970.01.01. 01:00:00
1970.01.01. 01:00:00