Tojás = menő. A mostani csúcsgasztronómiában legalábbis. Nem vagyok egy nagy tojás fan alapból, de mostanság buggyantják itt is, ott is. Salátára, előételre, főzelékre, húsra, bármire, úgyhogy hamarosan ti sem ússzátok meg, lesz majd buggyantás, fázisfotókkal. Ezúttal…
Eton mess, egy igazi angol
2011.03.31. 10:19 Szólj hozzá!
-Nahát, ha én Valentin nap lennék, tuti biztos úgy szeretnék kinézni, mint ez a desszert! Bájos, vidám, finom és igen, színeivel meglehetősen hatásvadász a maga egyszerű módján. Ami meg az elkészítést illetni? Bár kinézetre jóval esztétikusabb és finomabb, technikailag mégis…
Címkék: tejszín eper desszert habcsók
Rizottó, a kedvenc olasz klasszikus
2011.03.28. 16:18 Szólj hozzá!
-Van néhány dolog, ami mindig kell, hogy legyen a kamrámban, máskülönben előtörnek belőlem a megvonási tünetek és az éhenhalási pánik. Ilyen többek közt a rizottó rizs, melyből több fajtát is tartok, arborio-t, carnaroli-t és vialone nano-t, mert mit lehet tudni, mit hoz a…