A nagy szendvicsteszt

Szerző: Házisáfrány - 2011.08.09. 13:02 7 komment

Judit hamarosan pékséget nyit az Újlipótban. A pékáru mellett szeretne tartani szendvicseket is, ám a kombinációkban bizonytalankodott. Hogy a kételyeket eloszlassuk, összeültünk néhányan a hétvégén egy-egy pohár limonádé mellett kenni, kóstolni, kritizálni és nem utolsó sorban enni. Az este befejezéseként rettenetesen megfájdult a hasam a sok zabálástól, de legalább megszülettek az első demo-művek és fotók. Arra kérlek, olvasd el a posztot és szavazz, melyik szendvics tetszik a legjobban, melyik a legkevésbé és miért. Ha lennének még ötleteid, azokat is szívesen látjuk! Írhatsz az info@hazisafrany.hu-ra, kommentelhetsz itt vagy a facebookon. Minden megoldás érdekel!!! :-) A válaszadók között kisorsolunk 5 kg pékárunak megfelelő kupont, amit a szerencsés nyertes beválthat a pékségben!

Mozarella paradicsommal, zöld pesztóval és friss bazsalikomlevelekkel.

Ezt a kellemes kombinációt azoknak találtuk ki, akik nem esznek húst. Finom lett, a mozarella nem épp karakteres ízét a pesztó egész jól felturbózta, bár szerintem a szendvics fiatal kecske vagy juhsajtból is nagyon jó lenne.

Magos bagett kéksajttal, körtével és dióval

Az összes szendó közül ez ízlett nekem a legjobban. A kéksajt-körte-magok kombinációval már számos trendi salátában találkozhattál. Mi az egészet kenyérbe töltöttük és igen, beváltotta a hozzá fűzött reményeket! :-)

Kecskesajt fügével vega változatban és kecskesajt fügével, feketeerdő sonkával

Nnnna, ez volt az a kombináció, ami jobban hangzott, mint ahogy sikerült! Először is friss kecskesajt helyett véletlenül kecske krémsajtot vettünk és valóban egész jó lett volna, ha friss fügével csináljuk, nem pedig az aszalt változattal. Miután azonban sajnos nem vagyunk fügenagyhatalom, maradt a tartós változat- nem is lett valami izgalmas a végeredmény és a színe is unalmas kissé.

Sonkás sajtos „klasszik”

A tipikus uzsonnaszendvics. Lehet nagyon gagyi is, de ha beleteszed a megfelelő mennyiségű sonkát és sajtot, akkor igazán finom. A képen látható változat főtt karajjal és eidami sajttal készült és műfajában hozta azt, amit illik neki.

Piros pesztó, proschutto, rukkola és érett, kemény kecskesajt

Ez volt a második kedvencem, mert a piros pesztó remekül harmonizál mind a sonkával, mind a sajttal, a rukkola pedig adott neki némi friss löketet. Kellemesen izgalmas ízvilág.

Brie almával és salátával magos zsemlében

Ez a szendvics sokkal jobban nézett volna ki, ha van otthon piros alma, de miután még nincs ősz, a szezon még odább van és csak ezt a lehasznált goldent találtuk a kamrában. A szendvics ettől függetlenül jó lett, szintén a vegetáriánus kuncsaftok örömére.

Nos, nézzétek meg a kreációkat és írjatok véleményeket, nagyon számítunk rátok! A szerencsés nyertesek nevét pedig hamarosan posztoljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr125098623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása