Kistücsök rakottkrumpli. Szép, nem? :-)
Van, aki egész évben a karácsonyt várja. Van, aki a szokásos nyaralást. Van, aki a születésnapját. Na jó. Azt csak a 30 alattiak, de ez most mindegy. A lényeg az, hogy minden évben eljön az „ÉN néhány napom” is, a Budai Gourmet fesztivál képében. Írtam róla tavaly, akkor ilyen volt, és ha véletlenül érdekelne a tavalyelőtti, az meg ilyen. Ezen a pár napon kivonul a budai Millenárisra majdnem az összes étterem és cukrászda, „aki számít”, így körbe lehet őket járni és kóstolgatni. Csak szólok, hogy a kóstolás sunyi dolog, ugyanis az ember azt hiszi, hogy ici-pici falatkákat evett, de azért sok kis adagocska meglehetősen sokra megy, úgyhogy az első este végén én leginkább úgy éreztem magam, akár a Farkas, amikor Piroska már jól belevarrta a köveket a hasába. Pedig én csak csipegettem… De tényleg...
A Gourmet persze jóval többről szól a nettó zabálásnál, hiszen ilyenkor az ember összefut az összes gasztro-ismerőssel és haverral, hogy megbeszéljék mi történt mostanság. Közben pedig "illik" mindenkivel „enni egy kört” aztán az ember csodálkozik, hogy mitől van úgy tele.
Nos, az idei Gourmet Fesztivál témája a rakott krumpli, így szinte minden standon találsz klasszikus vagy újragondolt változatokat. Ha nem vagy krumplis, akkor is lesz miből válogatnod. Biztonsági játékos lévén én már jó előre megnéztem, sőt KI IS NYOMTATTAM az éttermek menülistáját (te is meg tudod nézni ide kattintva…), pedig esküszöm, nem vagyok svájci, így célirányosan haladtam és kóstoltam. "Szerencsére" maradt ötletem a többi napra is. A hétvége egy részét ugyanis tervezem itt tölteni. Nem fogok hazudni. Nem ez a legolcsóbb fesztivál az országban. De akit érdekel a minőségi gasztronómia, egészen biztosan jól fog itt szórakozni.
...És akkor jöjjenek a képek. Melyek ezúttal többet mondanak minden szónál.
Ha tetszett a poszt, ide kattintva kövesd Házisáfrány kalandjait a facebookon is!
Variációk rakottkrumplira
Borkonyha rakottkrumpli
Rosenstein rakottkrumpliBaricska csárda rakottkrumpli
Baltazár szezámmagos kacsamáj ázsiai burgonyasalátával
Arany kaviár pácolt hering, hagymavariációk, sáfrányos burgonyahab, fürjtojás, na meg persze kaviár
Pataki Ádám, a Pataki cukrászda tulajdonosa "pózol" a sok gasztrocelebbel Csapody Balázs, Kistücsök & Pataki Ádám
Rosenstein Robi &Pataki Ádám
Nnnna itt már rengetegen itt vannak, aki számítanaik éééés, természetesen Pataki Ádám :-)
Aztán voltak ám itt egyéb kóstolnivalók is...Rosenstein madártej
Kistücsök zöldspárga
Arany kaviár pelmenyi
Ez a srác pedig megkért rá, hogy fotózzam le, mint elégedett vendéget. Kedves Ismeretlen! Hát tessék... ;-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.