A minap az Etyeki Pikniken jártam néhány haverommal. 35 fok volt, úgy éreztem menten elpusztulok a hőségtől és semmit nem szerettem volna jobban, mint egy naaaaagy pohár bodza ízű jégkását. Ehhez képest a piknik hozta a szokásos fesztiválozó repertoárt töki pompossal, babgulyással, zsíros kenyérrel (fehérkenyér, naná!), sült kolbásszal és rétessel. SEHOL EGY ROHADT SALÁTA, SEHOL EGY GRILLEZETT SZÁRNYAS!
A hisztimet a barátok avval tompították, hogy „ezt szereti a magyar”. Azt is mondták, hogy amit én fogyasztok, az egy átlagember számára nem étel, hanem nyúltáp. Nos, csak szólok. ÉN is magyar vagyok, sőt a fogyókúrázó férfibarátok tucatjai is, nem beszélve a paleózó-smaleózó, lúgosító, hatutánnemevő, seglutén, secukor ismerősökről. ŐK, MI igenis szeretnénk, ha lenne valahol egy rendes salátás stand!!! NEM AKARUNK 50 FOKBAN TÓCSNIT ENNI!!! Nekem SENKI ne mondja, hogy ilyen szörnyű melegben jólesik a babgulyás! Azt se, hogy a zsíros-tejfölös ételeket nyár derekán nem jobb könnyű, citrus-öntetes saláta főételekre cserélni!
Dühömben hazacsörtettem, előkaptam némi zöldséget és sajtot, hogy nagy pufogva összedobjak egy kuszkusz salátát.
A kuszkusz salátának CSAK előnye van. Tényleg. Gyönyörűséges, finom, gyorsan kész van, a végtelenségig variálható, jóllaksz tőle és még egészséges is, bár tudjátok, hogy nekem ez utóbbi sosem a legfontosabb szempont. Nu és akkor a recept. Ja és néhány kép az Etyeki Piknikről. Igaz nem kérdezted milyen volt, de ismersz, úgyis elmondom. Ilyen. ;-)
Ha tetszett a poszt, ide kattintva követheted Házisáfrány kalandjait a facebookon is!
Legalább cseresznye volt...
Chillin'...
...És végül a nap is lement...
200 g kis szemű kuszkusz
3-4 érett paradicsom
2 szál újhagyma
½ piros és ½ sárga kalifornia paprika
½ uborka
½ saláta cukkíni
1-2 nagy csokor petrezselyem
5-6 mentalevél
150 g fetasajt
1 dl extraszűz oliva olaj
1-2 citrom leve
só
csipet római kömény, cayenne bors, de remekül illik hozzá az őrölt koriander és kevéske fahéj is
- Öntsd a kuszkuszt tálba és önts rá 1.5 szeres mennyiségben forrásban lévő vizet vagy alaplevet. Azonnal takard le és hagyd békén 7 percig.
- Vedd le a tetőt, keverd át és locsolgasd meg olíva olajjal. Ha dekadens hangulatodban vagy, adhatsz hozzá helyette vajat is, úgy még finomabb. Várd meg, míg kihűl.
- Aprítsd a petrezselymet és mentát apróra.
- Kockázd fel a zöldségeket.
- Keverj mindent a kuszkuszhoz.
- Locsolgasd meg bőven olajjal és citrommal. Sózd, fűszerezd, és közben kóstolgass. Ha esetleg van otthon kicsit puhább paradicsomod, azt vágd ketté, és facsard a salátához annak is a levét úgy, ahogy azt a citrommal tennéd. Keverj mindent alaposan össze.
- Morzsold rá a sajtot és tálald. Boldog leszel. Higgy nekem!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Lulemi 2014.07.01. 18:07:08