Nos, ezt a bejegyzést sokkal inkább a sztori miatt írom, a recept tulajdonképpen csak apropó. Néhány napja tettem fel ugyanis a koulouri posztot ahová nem fért be a sütés miértje. A részletei legalábbis. Ti meg aszontátok kíváncsiak vagytok rá. Ám legyen. Szóval Juditnál több, mint 10 éve van minden évben tojásfestő party, a tojásfestés pedig remek kifogás némi evéssel egybekötött pezsgőzéshez. Naná. Úgy szokott lenni, hogy mindenki megszabadul a hozzá tartozó éppen aktuális férfiaktól. Hozunk édes meg sós ezt-azt, és durrannak a palackok. Ha már jóllaktunk és mindenki kellően szalonspicces, ráfanyalodunk a pingálásra is, bár azt inkább nem részletezném, hogy a számos üveg pezsgő benyakalása után milyen művek születnek!
Az idén olyan jól éreztük magunkat, hogy az Istennek sem akartunk hazamenni így vendéglátóm férje és fia egyszercsak beállított. Gondolom már fáztak a hűvös tavaszban ahová kicsapták szegényeket legelni. Mit mondhatnék? Vicces volt látni, ahogy némán, fülüket-farkukat behúzva osontak szobáik irányába! Pontosan tudták ugyanis, mekkora bűn a lánybulira megjelenni férfiként. Megsajnálhattam volna őket, de helyette inkább átfutott az agyamon: nagyon helyes, olybá tűnik, az elmúlt 10 év „idomítása” mégsem múlt el nyomtalanul!
Ahogy azt már említettem, sütöttem a koulouri-t, de valamit szerettem volna mellé adni, padlizsánkrémet és humuszt meg hozott más. Közben pedig egy hatalmas csokor medvehagyma bánatoskodott a hűtőben már napok óta. Higgyétek el, én igazán ki akartam maradni a medvehagyma őrületből! Úgy értem tényleg finom meg minden, de az, hogy boldog-boldogtalan úgy csinálja a medvehagyma pesztót, mintha kötelező program lenne, igenis komoly ellenérzést vált ki belőlem! Szóval eszem ágában sem volt foglalkozni evvel az idegesítő divat-zöldséggel, de mi a fenét csináljak, ha kaptam ajándékba és ráadásul gyönyörűt egyenesen az erdőből mélyéről???!!! Na, végül készítettem belőle ezt a fűszervajat. Nesze nektek! És tök finom lett. Mert jó a medvehagyma, a fene vigye el, tényleg jó...
Evvel a módszerrel egyébként mindenféle fűszervajat csinálhatsz. Variáld a friss fűszereket, tégy bele apróra vágott hagymát, fokhagymát, de a vaj szereti a mustárt, a sáfrányt akár még a csilit is, minden csak a kreativitásodon múlik!
20 dkg vaj
1 csokor medvehagyma
6-8 ajókafilé
- Aprítsd nagyon kicsire a medvehagymát.
- Járj el hasonlóan az ajókafilével. Minél pépesebb, annál jobb.
- Az egészet nem túl meleg kézzel dolgozd a vajhoz, majd csinálj belőlük hengereket és tekerd sütőpapírba.
- Hűtsd vissza a vajat a frigóban.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
1970.01.01. 01:00:00
1970.01.01. 01:00:00