Már jó ideje tervezgetem, de most jött el az ideje annak, hogy indítsak a blogon egy háztartási praktikákkal kapcsolatos cikksorozatot. Ahhoz ugyanis, hogy valaki normálisan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek a megfelelő eszközök is. Na, nem feltétlenül a drága, csillivilli…
Amit a konyhádról feltétlenül tudnod kell 1.- A kések
2012.01.26. 18:26 33 komment
-Címkék: kés vágás konyhai praktikák
Olasz paradicsomleves kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal
2012.01.21. 19:52 Szólj hozzá!
-Néhány hete még javában nyavalyogtam, hogy mennyire utálom a januárt és íme, lassan vége is! A nagy hidegek (eddig) szerencsére elmaradtak, én pedig úgy készülök a tavaszra, hogy színes, illatos, zöldség alapú ételeket csinálok. Így legalább a terített asztal láttán elkap…
Címkék: leves olasz paradicsom egypercesek gyors vacsorák
Ropogós vajas kiflik házilag
2012.01.15. 16:38 4 komment
-Mindig nagy volt a szám, hogy mennyire szeretek kenyeret sütni. Ehhez képest eddig össz-vissz 3-szor tettem fel a blogomra kelt tésztát. Volt a pita, a koulouri és a danish. Ennyi. Ez utóbbi ráadásul nem is kenyér. Így aztán éreztem, nagyon eljött az ideje valami újabb…
Címkék: kenyér péksütemény
Kókusztejes, vörös currys sütőtökleves Szent Jakab kagylóval
2012.01.08. 14:34 Szólj hozzá!
-Emlékszem, amikor pár éve karácsonykor két álló napon keresztül főztem a klasszikus barnamártást marhasültem mellé. A konyhában rettenetes volt a füst, amikor a húst és csontokat pirítottam, a véget nem érő rotyogás jutalma pedig össz-vissz kb. 3 dl mártásalap lett. A…
Címkék: leves sütőtök fúziós gyors vacsorák távol-keleti
Empanadas de atún- tonhalas táskák minden alkalomra
2012.01.02. 22:13 2 komment
-Szerintem a január az összes hónap közül a legvacakabb. Hogy miért? 31 napos, rohadt nagy a hideg, még iszonyú sok van a télből, sötét van és ünnepek sincsenek, amikre készülhetnénk. Ebben az időszakban két lehetőséged van az idő múlatására. Vagy előkapod a zsilettpengét…