Csicseriborsó leves parmezánnal és póréval 15 perc alatt, avagy hogyan gyógyítottam meg pikk-pakk Nóri másnapos gyomrát...

Szerző: Házisáfrány - 2013.03.24. 13:28 1 komment

csicseriborsó leves 5.jpgSzóval az úgy volt, hogy Nóri másnaposságra panaszkodott, ami nála a hétvégéken meglehetősen gyakori. Hiába mondom neki mindig, úrinő nem iszik, ilyenkor ugyanis két konzerv válasz közül szokott mazsolázni. Vagy azt mondja, ő bizony nem úrinő, vagy esetleg azt, hogy ki a franc akar az lenni. Nu. Aztán egy ponton túl elkezdett nekem nyavalyogni, hogy enne, de gyorsan és meleget, és sokat és gyomornyugtatót és hol van már az a beígért vacsora, és különben is.

Kreatívnak kellett lennem tehát, hiszen nincs rosszabb egy másnapos, hisztis 22 évesnél. Szerencsére pont volt otthon csicseriborsó konzervem, így adta magát a kedvenc hüvelyesemből (nem rosszra gondolni!!!) készült villámleves. Ez az étel nem csak azért hálás, mert percek alatt az asztalon van, hanem mert laktató, finom, különleges, de ízvilágában mégsem idegen, és valahogy mindig feldobja az embert. Ebben az esetben például a zaklatott lelkiállapotban leledző Másnapost.

Az este vége tehát az lett, hogy Nórival a szófán fetrengve bámultunk valami irodalmi értéke nulla romantikus komédiát, miközben levest szürcsölgettünk és úgy éreztük, ennél sokkal több már nem is kell a boldogságunkhoz. Persze egy ponton túl azért előkerült a tábla csokoládé is… Ja, és mielőtt elkezdenél kritizálni: igen, VAN, amikor konzerv csicseriből dolgozom és nem a hosszú órák alatt puhulós szárítottból!

csicseriborsó leves 4.jpg

No. Ez a recept most 2-3 főnek szól, ha többen lennétek, duplázd. Ha pedig csak egyedül vagy, tedd a maradékot bártan a frigóba, másnap tök jó lesz ebédre az irodában, meglátod.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Házisáfrány facebook közösséghez itt.

1 konzerv csicseriborsó
1 kisebb póréhagyma, vagy ½ nagyobb
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
kb. 3 dl alaplé (ha nagy a gáz, használj kockát :-( )
½ dl tejszín
olíva olaj
1 marék frissen reszelt parmezán
só, bors

  1. Párold a felkarikázott pórét az olíva olajon üvegesre, majd dobd rá a fokhagymát és párold vele tovább. Vigyázz, el ne kezdjen barnulni! Vedd ki az edényből és tedd félre egy másik tálba.
  2. Tedd a lábosba a csicserit az alaplével, és forrald fel. Arra ügyelj, hogy ne tégy túl sok levet a borsók mellé, mert az eredmény sűrű, már-már főzelékszerű kell, hogy legyen. Inkább később önts hozzá egy keveset,mint, hogy túl híg legyen, mert akkor oda a koncepció!
  3. Amikor a leves forr, kapd elő a botmixert és nagyon lájtosan mixelj rajta egy icipicit. Az a célod, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen.
  4. Öntsd vissza a pórét, melegítsd át és add hozzá a tejszínt. Ha kell, sózd, borsozd. 
  5. Tálald frissen reszelt parmezánnal és a tetejére loccsants egy kevés extraszűz olíva olajat. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér!

Címkék: leves parmezán csicseriborsó olíva olaj egypercesek gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr985165428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyuszka 2013.03.31. 12:15:32

Hát, én sem vagyok egy ötlettelen, és szakács sem, de ez a csicseriborsós leveske valami csodálatos lehet, ki fogom pró..á, inkább meg fogom csinálni. Köszönöm, húsvét után nagyon jó lesz....

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása