Brownie rumban áztatott meggyel és mandulával töltve, a Szépséges Emmácskának

Szerző: Házisáfrány - 2014.06.25. 09:48 1 komment

meggyes brownie 1.jpgEz az a poszt, amire az anyukák annyit fognak mondani, „lárifári”! Én azonban csak gyakorló nagynéni vagyok, így nem minden akadályt veszek zökkenőmentesen.

Az úgy volt, hogy Emmácska dicsérettel végezte a második osztályt és ezt megünnepelendő rumos-meggyes brwonie-t rendelt. Már előre örültem annak, milyen jó is lesz kettesben sütögetni. A kettesbenből persze nem lett semmi, mert amint megneszelte az Ötéves mire készülünk, rögtön kijelentette, hülye lesz kimaradni a buliból. Nos, megjöttek. Először kitalálták, hogy csináljak nekik karkötőt. Ehhez segítségül szétdobálták az összes hímzőfonalamat. Csak hogy értsd, RENGETEG hímzőfonalam van. Ezután nekiálltunk sütni, és naná, hogy azt a részt élvezték a legjobban, amikor por alapú hozzávalókat kellett az egyik dobozból a másik tálba kanalazni, a kakaó és liszt nagyját a földre szórva. Amikor már bokáig álltunk a lisztporos kakaóban, dinnyét kértek, de az Ötéves lusta volt kimenni a fürdőszobába kezet mosni, így inkább a selyem díszpárnáimba törölgette a koszos kis praclijait. Két-két szelet elfogyasztott dinnye után szóltak, ők éhesek, hol a vacsora.
- Mit kértek?- kérdeztem tőlük.
- Melegszendvicset! - mondta az Ötéves.
- Fúj, utálom!- jelentette ki Emmácska.
- Akkor szilvás gombócot!- kontrázott az Ötéves, akinek jeleztem, hogy egészen biztos lehet abban, brownie előtt nem kap szilvás gombócot, de kérhetnek bármit, annyi a kikötésem, egyféle legyen.

…Végül kiegyeztünk egy sonkás pizzában. Megcsináltam, (éhes vagyok, mikor lesz már kész?) és amikor végre eléjük raktam, mind a ketten haraptak belőle pontosan kétszer, majd megkérdezték, mikor ehetnek végre brownie-t. Benyomtak fél tepsinyit, aztán egy jól irányzott huppanással leugrottak a kanapéról és a ruhájukon összegyűlt nem kevés pizza és brownie morzsát elegáns mozdulattal a szőnyegre seperve-taposva hangosan csörtetve távoztak.

…Amint magamra maradtam, felporszívóztam, felmostam és közben erősen sajnáltam, hogy nem iszom, mert úgy éreztem, egy feles most nagyon jó lesne…

meggyes brownie 2.jpg

Nos, a brownie az egyik leghálásabb desszert a világon, hiszen ki ne szeretné a gazdag, „angolosra sült” csokoládés süteményt? S ha ezt még rumban áztatott meggyel és pirított mandulával gazdagítjuk, az bizony bárhogy is nézzük, a dekadencia csúcsa. És akkor a recept. Süsd meg, nem bánod meg.

Ha tetszett a poszt, ide kattintva követheted Házisáfrány kalandjait a facebookon is!

250 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
125 g vaj
150 g barnacukor
40 g liszt
80 g aszalt meggy
50 g hámozott mandula
2 tojás
½ rúd vanília kikapart belseje vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor
1 ek kakaópor
100 g bármilyen csokoládé felkockázva (opcionális)
csipet só
50 ml stroh rum
100 ml forró earl grey tea

  1. Főzz erős teát és öntsd a rummal az aszalt gyümölcsre. Hagyd békén egy egész éjszakára.
  2. Száraz serpenyőben, folyamatos kevergetés mellett pirítsd a magokat aranybarnára. Tedd félre.
  3. Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét a vajjal. Add hozzá a cukrot. Keverd meg és hűtsd kissé le.
  4. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a szobahőmérsékletű tojásokat, majd a lisztet, vaníliát, sót és a kakaóport.
  5. Keverd bele a magokat, a meggyet a rumos lé nélkül és ha akarod, a kockákra vágott csokoládét.
  6. Öntsd az egészet sütőpapírral bélelt kb. 25*20 cm méretű tepsibe, majd tedd 170 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Süsd addig, míg a külseje már megsült de a belseje még nem, kb. 30 percig.
  8. Langyosan már tálalhatod is. Másnapra nem fog maradni belőle, így tök felesleges leírnom, hogy hűtés nélkül 3-4 napig is eláll...

meggyes brownie 3.jpg

Címkék: amerikai csokoládé könnyű sütemény desszert gyerekeknek aszalt gyümölcs nass aprósütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr76410523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vik% 2014.06.25. 14:41:38

Szia! Milyen értelemben dekadens? :-)

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása