Paradicsom salsa, a villámszósz

Szerző: Házisáfrány - 2011.04.20. 00:06 Szólj hozzá!

Valaki a múltkor megkérdezte tőlem, nem szeretnék-e diétás vagy legalábbis egészséges ételeket feltenni az oldalamra. Meglehetősen agresszíven közöltem vele, hogy nahát, azt nem! Úgy értem, ha valamit megfőzök és véletlenül úgy alakul, hogy egészséges, az ellen nincs kifogásom, de hogy ugyanezt az ételt máshogy, mással, ezt-azt kispórolva, helyettesítve készítsem el, arról szó se lehet, aki ilyet szeretne, keressen magának új tanárt!

Az úgy volt, hogy pár napja átnézett hozzám Éva némi csipegetéssel egybekötött pletykálásra. Mert pletykálni jó, kérdezz csak meg bárkit! Aki majd azt mondja neked neeeeem, ő nem szokott ilyet, annak nyomd csak meg az orrát nyugodtan, tuti biztos, hogy puha lesz! Éva „jógahaver” ami azt jelenti, hogy láttam már kézenállva, fejenállva, hídban, gyertyában és nem utolsó sorban, lefele néző kutya pózában. Innen a barátság tehát.

Mondta, hogy egy ideje fáj a hasa és valami- szerinte jó orvos, aki szerintem sokkal inkább szadista kókler lehet- azt találta ki, hogy liszt és laktózérzékeny. Nekem erről az információról csak egyetlen kérdés ugrott be: mi a francot adjak neki enni???? Az alapanyagoktól erősen behatárolva és idő híján, mert összesen 20 percem volt mielőtt beállított volna, csináltam némi guacamole-t és salsát ami mellé gagyi, bolti tortilla csipszet tálaltam, mert az legalább kukoricából van. Hogy valami izgalmas is legyen a szószokban telis-tele nyomtam mindet rettentően csípős jalapeno paprikával. Azt kéremszépen nem mondta az orvos, hogy csípőset is tilos!!!! A történet vége persze az lett, hogy nekem még másnap is görcsölt a hasam a sok csilitől. Nem beszélve a szerencsétlen gyomorbajosról. Szóval ennyit arról, amikor megpróbálok diétásan főzni valakinek...

Nyáron, a szezonban, csináld ezt a mártogatóst hámozott, friss paradicsomból. Az év többi részén marad a konzerv. Mások az ízek, de mind kettő nagyon jó. Ha nem vagy laktózintoleráns, tálalj mellé tejfölt és reszelt cheddar sajtot. Íme tehát a leírás, ami ezúttal olyan egyszerű, hogy szinte már nem is recept:

1 paradicsomkonzerv
½ édeshagyma
½ tk őrölt koriandermag
1-2 ek konzerv jalapeno paprika (már egy csomó közértben is kapható, az olajbogyó szekcióban keresd!)
1 ek aprított friss korianderzöldje
Limelé ízlés szerint

  1. Vágd rusztikus kockákra a paradicsomot.
  2. Aprítsd a hagymát és a jalapeno paprikát rusztikusan. Keverd a paradicsomhoz.
  3. Add hozzá a koriandermagot, és ha szereted a zöldjét.
  4. Adj hozzá lime levet és sót ízlés szerint.
  5. Ha van időd, pihentesd az egészet egy darabig a hűtőben, de tálalhatod azonnal is a guacamole-val, tejföllel és sajttal.

Címkék: paradicsom egypercesek tex-mex

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr285098586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása