Terasznyitó Party volt az öcséméknél. A testvéremék kommunában élnek a felettük és mellettük lakó összes szomszéddal, ettől pedig elég vidám és hangos ott az élet. Tiszta kibuc. Persze minden nap van náluk apropó valamilyen bulira, mert ők mind ilyenek. Ez a mostani pont arról szólt, hogy a fenn említett szomszédokkal és a hozzájuk tartozó számos meglehetősen bájos utóddal hamburgert sütöttünk az erkélyen. Így ünnepélyes keretek között, hivatalosan is megnyitottuk a 2011-es terasz-szezont. Na, nem mintha nem ezen a teraszon boroznának minden egyes este csapatostól, beleértve a durva mínuszok sújtotta téli hónapokat! De egy hivatalosan megnyitott teraszon akkor is tök más fíling iszogatni, ezt én maximálisan belátom!
A menü hamburger volt salátákkal és némi süteménnyel. A saláták részt bevállaltam én, a húst az öcsém. Aki persze szombat este vette nyakába a várost darált marha reményében. Tipikus, na. A még nyitva levő boltokban azonban nem daráltak. Perceken belül az is kiderült, hogy senkinek sincs húsdarálója. A szomszédoknak sem. A nagyszülőknek sem. Neeeeem, a franc vigye el, még nekem sem! Majdnem elkezdtem károgni, hogy bezzeg ha nekem kellett volna megvenni azt a húst már reggel a piaccal kezdtem volna, meg, hogy ugye én megmondtam, de úgy döntöttem ezúttal nem ébresztem fel az alvó oroszlánt. Végül a hagymaaprító kisgépben, 5 dekánként pépesítettünk. Ne is beszéljünk róla inkább!
A buli szuperül sikerült, mint mindig, és miután az összes szülő osztozik a mediterrán nevelési elvekben, a gyerekeket éjfél körül vitték haza lefektetni. Mert addigra a szülők elfáradtak. A kölkök még bírták volna.
Nu. Két salátát csináltam. Ma megkapjátok az egyiket, holnap a másikat, ok? Ja! Ha utánam csinálnátok valamelyiket, az ételről készült képeket továbbra is várom! A cukkíni ropogósról 15 emailt kaptam, annyian megfőztétek és egyetlen egy kép se, egyetlen egy kép se.... Így hogy foglak kiposztolni titeket a Facebook oldalamra???
1.5 kg főzni való burgonya
6 szár zeller
1 nagy lilahagyma
1 ek magos mustár
1 tk méz
2-3 ek fehér balzsamecet vagy borecet, de egy része lehet citromlé is
1.5 dl olaj
Só, bors
- Főzd a krumplit héjában puhára, majd hámozd meg és kockázd fel. Még langyosan tedd ecetes (ehhez sima mezei ecet is jó) sós vízbe, és hagyd ott 1-2 órát, hogy kellemesen savanykás ízt kapjon.
- Karikázd fel a hagymát, vágd apróra a zellert.
- Vegyítsd a mustárt a mézzel, ecettel és utána folyamatos kevergetés mellett add hozzá az olajat.
- Szűrd le a krumplit és keverd el az összes hozzávalóval. Ha van időd, hagyd még kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek, de nem baj az se, ha azonnal tálalod.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.