Te még mindig csapvizet iszol?

Szerző: Házisáfrány - 2015.05.31. 19:14 Szólj hozzá!

tea.jpgAz a helyzet, hogy én nem iszom alkoholt. Nem meggyőződésből, nincs mögötte ideológia, nem követek semmilyen bio-szektát. Egyszerűen csak- legnagyobb sajnálatomra- a szervezetem nem tud mit kezdeni a szesszel, így azonnal rosszul leszek tőle. Szokták kérdezni, hogy élem így túl a hónapokat, éveket. Egész jól- válaszolom erre- ám a vizekkel meglehetősen faxnis vagyok.

Nos, mondj bármit, nincs olyan, hogy a víznek nincs íze, vagy, hogy egységesen víz íze van. Vannak finom vizek, és vannak rossz ízű vizek. Az, hogy a víznek milyen a zamata, a benne található jó esetben természetes ásványokon, rossz esetben egyéb, nem feltétlenül egészséges, hozzáadott vegyszereken múlik. Tudom, hogy nagy lobbi bizonygatja a budapesti vizek minőségének kiválóságát, és ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem? Az azonban tény, hogy ha csapvizet használok, a teafőzőmet hetente kell vízkőteleníteni, és a frissen mosott törölközőim olyanná száradnak, akár a smirgli. A csapvíz íze kemény, durva és fémes, mintha egy vasrudat nyalogatnék és időnként zuhanyzás közben olyan szaga lesz a bőrömnek, akár az uszodavíznek. Nem szeretem, rosszul esik, na.

…Lássuk be, ezek után nem szívesen iszom „álá natúr” a csapvizet. Van egy csomó palackos víz, ami bejön, de egyrészt nem akkora buli kartonjával felcipelni a 4.-re hozzám, ahol nincs lift, másrészt BELEGONDOLTÁL MÁR ABBA, HOGY RISZÁJKLING IDE VAGY ODA, HETI HÁNY MŰANYAG PALACKOT HASZNÁLSZ???!!!

ovd_a_vizet_es_a_kornyezetet.jpgA vízszűrő, ami nem csak tisztít, magnéziumot is adagol

Tényleg nem vagyok egy nagy Greenpeaces, de azért vannak határok. Nos, akkor mégis mi legyen? Lehet a vízvezetékedre közvetlenül tisztító-lágyító berendezést tenni, de abból az igazán jó annyiba kerül, hogy és most sajnos nem költenék rá.

Kizárásos alapon marad tehát az ár-érték arányban legjobb, legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Én vízszűrős kancsót használok. Iváshoz, főzéshez, vasaláshoz és a kényesebb növényeket is szűrt vízzel locsolom, mert azok sem szeretik a vízkövet és a klórt. Te már próbáltad? Nem mondom, hogy az íze pont olyan, mint az Eviannak, de kimondottan kellemes, a sima csapvíz keménységével össze sem hasonlítható. Nem mellékes pozitívuma, hogy ha szűrt vizet használok hozzá, a teafőzőmben nem marad lerakódás. Úgy értem, egyáltalán nem.

A régi vízszűrőm, már jobb napokat látott, megérett a cserére, és pont azon gondolkodtam, milyen szempontok szerint vegyek újat, amikor Judit tök váratlanul hozzám vágott egy BWT vízszűrős kancsót. A legjobbkor jött! Jól is néz ki, ami egy csajnál nem mellékes feltétel, de van egy örült nagy előnye az összes többi kancsós vízszűrővel szemben: ez a kancsó magnéziumot adagol az átszűrt vízbe.

A magnézium fontos a szívnek, az idegrendszernek, a csontoknak, de leginkább az izmoknak. Ha nem szedem rendszeresen, hetente ébredek arra, hogy az éjszaka közepén fél lábon ugrálok, mert begörcsölt a vádlim, és ez fájdalmas is, ijesztő is. Mégis gyakran elfelejtem beszedni az ilyen-olyan magnézium tablettáimat, mióta azonban a BWT vizet iszom, egyetlen egyszer sem voltak izomgörcseim. Ha teát főzök a szűrt vízzel a színe csodásan borostyános, átlátszó, mindenféle zavarosság nélkül és teljes pompájában érezhetem az ital aromáját. Ja, és ha már itt tartunk. A vízszűrő betét kb. egy hónapig tart és az ára nagyjából a fele annak, amit magnézium tablettára szoktam költeni. Szóval csak előnye van, na! Felejtsd el tehát a csapvizet, azt akartam mondani, és tedd meg azt a szívességet a természetnek, hogy csak akkor iszol palackosat, ha nem tudod máshogy megoldani.

Nu. Most, hogy ennyit írtam a vízről Megszomjaztam. Megyek és főzök magamnak egy csésze teát. Ceylonit. Tejjel. Nádcukorra. Te hogy szereted?

Ha tetszett a cikk, ide kattintva "lájkold" és kövesd Házisáfrány kalandjait a facebookon is.

Címkék: víz vízszűrő

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr37507394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

image001.png

Facebook

Iratkozz fel hírlevelemre!

Címkék

ajándékok házilag (30) amerikai (18) aprósütemény (13) aszalt gyümölcs (4) bab (3) braising (3) brézingelés (3) bulgúr (4) buli (9) citrom (7) comfort food (5) csicseriborsó (4) csirke (9) csokoládé (15) cukor (13) dél-amerikai (3) desszert (58) dió (5) DIY (5) édes (4) édesség (22) egészséges (24) egypercesek (34) elegáns (5) élesztő (11) előétel (7) eper (7) ételfotó (3) étterem (6) fagylalt (6) fahéj (3) fesztivál (3) feta (3) főétel (14) fotó (3) francia (3) fűszer (20) fűszeres (7) fúziós (3) gallicoop (4) gluténmentes (4) görög (10) görög joghurt (5) grapoila (4) grill (3) gyerekeknek (8) gyors (8) gyors vacsorák (38) gyümölcs (6) habcsók (3) hal (3) húsvét (9) ital (5) joghurt (9) kalács (7) karácsony (28) keksz (11) kelt tészta (14) kenyér (20) kókusztej (3) könnyű (7) kovász (4) közel-kelet (5) közel-keleti (22) krémsajt (6) krumpli (3) kuszkusz (3) lazac (3) lencse (3) leves (10) liszt (5) mandula (4) marhahús (5) marokkói (6) mediterrán (9) mexikói (5) méz (4) nagy vendégségekre (3) nyár (3) olasz (11) olíva olaj (4) padlizsán (6) paprika (4) paradicsom (14) parmezán (3) péksütemény (5) pulyka (6) rizs (4) sáfrány (3) sajt (8) saláta (9) spanyol (9) sütemény (25) sütőtök (5) szponzorálttartalom (5) tahini (8) tapas-mezze (13) távol-keleti (5) tea (3) tejföl (3) tejszín (3) tenger gyümölcsei (3) tészta (7) tex-mex (3) tojás (5) ünnep (42) ünnepi ételek (35) vaj (6) vegán (8) vegetáriánus (42) vörösbor (3) zöldség (13)
süti beállítások módosítása