Nahát, ha én Valentin nap lennék, tuti biztos úgy szeretnék kinézni, mint ez a desszert! Bájos, vidám, finom és igen, színeivel meglehetősen hatásvadász a maga egyszerű módján. Ami meg az elkészítést illetni? Bár kinézetre jóval esztétikusabb és finomabb, technikailag mégis…
Rizottó, a kedvenc olasz klasszikus
2011.03.28. 16:18 Szólj hozzá!
-Van néhány dolog, ami mindig kell, hogy legyen a kamrámban, máskülönben előtörnek belőlem a megvonási tünetek és az éhenhalási pánik. Ilyen többek közt a rizottó rizs, melyből több fajtát is tartok, arborio-t, carnaroli-t és vialone nano-t, mert mit lehet tudni, mit hoz a…
Címkék: olasz rizs főétel sáfrány
Babaganush, azaz tahinis padlizsánkrém
2011.03.25. 01:26 2 komment
-22 évesen halálosan szerelmes voltam Andrásba. Abban a korban előfordul az ilyesmi, na. Méretes pocakjával leginkább egy Nagy Fehér Buddhára emlékeztetett, - imádom ezt a típust- és ennek megfelelőek voltak étkezési szokásai. Ha valakit érdekel, nemrég találkoztam vele, és…
Címkék: padlizsán tahini egypercesek közel-keleti tapas-mezze
Joghurtos- tahini leves sáfránnyal
2011.03.22. 23:18 2 komment
-A minap itt járt Gábor az Udvari Grafikusom a „food for photo” barter keret értelmében. Ez volt a harmadik eset, hogy valakit ezzel a fondorlattal csábítottam fel magamhoz, hátha gyalázatos fotótudásom csiszolgatja kissé. Az első próbálkozásaim csúfos kudarcot vallottak, egyszer…
Címkék: leves joghurt sáfrány tahini marokkói
A Sáfrány
2011.03.21. 11:29 2 komment
-Ha megkérdezitek, nyilván nem tudom megmondani, melyik a kedvenc fűszerem, nincs is nekem olyan, hiszen mindig a fűszerek kombinációja adja meg az étel lelkét, de az egészen bizonyos, hogy a sáfránynak van mind közül a legszebb színe. Imádom, ahogy mély narancssárgára festi a bort,…